Mobil

Android 15, One UI'da olan Üç Klavye Özelliğini Getiriyor

Android 15 geliştirici sürümüne One UI'da bulunan yeni klavye özellikleri geldi.

avatar
Mustafa Oğulcan ARSLAN

Haber Editörü


  • 5 ay önce
  • 1 dk okuma süresi
  • 0 Beğeni
  • 47 Okunma

Bu ayın başlarında, Google Android 14 QPR3 Beta 2’yi yayınladı. Birçok özelliği beraberinde getirdi ve bunlar arasında fiziksel bir klavye ile kullanılmak üzere tasarlanmış iki yeni erişilebilirlik seçeneği bulunuyordu: Yapışkan tuşlar ve sıçrama tuşları. İki özelliğin yakında başka bir seçenekle birleştirileceği bildirilmişti ve işte o üçüncü seçenek sonunda geldi.

Android Authority’nin yeni bir raporuna göre, yeni yayınlanan Android 15 Geliştirici Önizleme 2, sürümünde fiziksel bir klavye ile kullanabileceğiniz üç erişilebilirlik seçeneği sunuyor: Yapışkan tuşlarYavaş tuşlar ve Sıçrama Tuşları. Yapışkan tuşlar ve sıçrama tuşları zaten Android 14 QPR3 Beta 2’de mevcuttu, ancak yavaş tuşlar seçeneği yeni eklenmiş.

Yavaş tuşlar seçeneği, bir tuşun sistemin tuş vuruşunu kaydetmesi için ne kadar süre basılı tutulması gerektiğini belirlemenizi sağlar. Bu özellik, fiziksel engellilere yardımcı olur. Üç yeni seçenekle birlikte Android 15, tabletlerinde veya masaüstü modunda çalışan telefonlarında klavye kullanımını daha da kolaylaştıracak.

Samsung, One UI ile bu üç özelliği daha öncesinden kullanıma sunmuştu.


avatar

5 Haziran 2000 Tarihinde doğdum. Aydın'da yaşıyorum. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde okuyorum. Backend yazılım geliştiriyorum. PHP,Laravel Framework,JS,C# ve ASP.NET MVC ile ilgileniyorum.


0 Yorum

Yorum yap

Haberi paylaş!