İnternet

Sahibinden'e erişim sağlanamıyor: Şirket alan adı sorunu yaşıyor.

Sahibinden'e erişim sorunları yaşanıyor. Şirketin açıklamasına göre sorunun nedeni, alan adı firması tarafındaki bir teknik problem.

avatar
Mustafa Oğulcan ARSLAN

Haber Editörü


  • 8 ay önce
  • 1 dk okuma süresi
  • 10 Beğeni
  • 78 Okunma

Türkiye'nin en büyük ilan platformu olan Sahibinden'e erişim sorunları yaşanıyor. Birkaç saat önce başlayan sorunların nedeni ise sahibinden.com alan adının yöneticisi olan şirket cephesinde yaşanan bir teknik aksaklık.

Sahibinden'in resmî Instagram hesabından yapılan paylaşıma baktığımızda sorunun ne zaman çözüleceğine ilişkin herhangi bir bilgi olmadığını görüyoruz. Yaşanan sorunun hem mobil uygulama hem de internet sitesini etkilediğini, kullanıcıların hiçbir kanal üzerinden Sahibinden'e ulaşamadıklarını belirtelim.

Sahibinden tarafından yapılan açıklama şöyle:

Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle, platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup, konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.

Sahibinden'e giren kullanıcıların karşılaştıkları sayfa:

Image

Şirketin domain whois bilgileri şöyle:

Image

Whois bilgilerinde DNS kayıtlarının şirkete ait olduğu görülüyor.

Domain yenileme süreci nasıl işliyor?

Alan Adı Süresi Dolma Uyarısı:

Genellikle bir alan adının yenilenmesi yıllık olarak yapılır ve kayıt şirketleri, süresi dolmaya yaklaşan bir domain için 30 ila 60 gün öncesinden uyarı gönderir.

Süre Dolduğunda İlk Aşama:

Süresi dolan bir domain, genellikle 30 gün boyunca erişime açık bırakılır.

Domain Askıya Alındığında:

Eğer alan adı sahibi bu süre zarfında yenileme yapmazsa, domain askıya alınabilir ve bu süre genellikle 30 gün kadardır.

Redemption Grace Period (Kurtarma Süresi):

Askıya alma süresinden sonra, genellikle 30 gün süren bir kurtarma süreci başlar.

Açık Artırma ve Silme Süreci:

 Askıya alma süresinden sonra, genellikle 30 gün süren bir kurtarma süreci başlar.

Yeni Sahip ve Transfer İşlemi:

Eğer kurtarma süresi de geçerse, domain genellikle serbest bırakılır ve açık artırmaya tabi tutulur. Bu süre genellikle 5 ila 7 gün arasında değişebilir.

Toplamda, sürelerin toplamı genellikle 90 ila 120 gün arasında değişir. Ancak, bu süreler kayıt şirketlerine ve politikalarına göre değişebilir.

Şirketin domain'i yenilemeyi unuttuğu görülüyor. Şirket kurtarma süresini de doldurmadıysa hala daha alan adını kurtarabilir. Siz siz olun domaininizi her sene yenilemeyi unutmayın dostlar. Şirketi zor bir süreç bekliyor. Bu aşamada uzun bir süre site kapalı kalabilir. Ayrıntılar geldikçe haberi güncellemeye devam edeceğim.


avatar

5 Haziran 2000 Tarihinde doğdum. Aydın'da yaşıyorum. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde okuyorum. Backend yazılım geliştiriyorum. PHP,Laravel Framework,JS,C# ve ASP.NET MVC ile ilgileniyorum.


2 Yorum

avatar
yasin cankılıç
20/01/2024 11:07

vaov öylemiymiş

avatar
yasin cankılıç
20/01/2024 11:06

olmaz öyle böyle yapılırmı adalet şart

Yorum yap

Haberi paylaş!