Oyun

Neil Druckmann The Last of Us Part 3 ‘Konseptini’ Açıkladı: “Muhtemelen Bu Hikayede Bir Bölüm Daha Var”

Neil Druckmann The Last of Us Part 3'ün geleceğini açıkladı.

avatar
Mustafa Oğulcan ARSLAN

Haber Editörü


  • 7 ay önce
  • 3 dk okuma süresi
  • 4 Beğeni
  • 61 Okunma

Son aylarda ve yıllarda Naughty Dog’un geleceğinde neler olabileceğine dair pek çok spekülasyon yapıldı. İddialı The Last of Us çok oyunculu projelerinin iptal edildiğini ve birden fazla tek oyunculu oyuna yeniden odaklandıklarını biliyoruz. TLOU HBO dizisinin büyük çıkış yapan popülaritesi ışığında The Last of Us serisinin nereye gidebileceği konusunda da pek çok spekülasyon var.

Yeni bir belgeselde The Last of Us Part II’nin yapım aşamasını detaylandıran serinin beyni Neil Druckmann, serinin geleceği hakkında şaşırtıcı derecede derinlemesine bir cevap veriyor. Öncelikle Tommy hakkında Bölüm II sonrası bir hikaye için bir konsept olduğunu kabul ediyor. Bu bir DLC ya da belki de Sony patentli bir “yarı devam oyunu” olacakmış gibi görünüyor, ancak Naughty Dog’daki üretim sorunları nedeniyle nihayetinde rafa kaldırılmış.

“Başka bir röportajda biri bana The Last of Us’ı ve başka hikayeler olup olmayacağını sordu ve ben de The Last of Us 2’den sonra geçen ve Tommy’nin başrolde olduğu bir hikaye yazdığımızdan bahsettim. Umarım bir gün bunu yapabiliriz. Sektördeki manşetler “Naughty Dog The Last of Us Part III’ün ana hatlarını çizdi” şeklindeydi ve bu aslında yanlıştı. Bu her zaman küçük bir hikayeydi, hiçbir zaman tam bir oyun olmadı.

O sırada Naughty Dog’da iş akışımızı düzeltmek, iş-yaşam dengesi sorunlarımızı çözmek gibi daha yüksek önceliklerimiz vardı. Bulunduğumuz noktaya göre, bu hikayeye öncelik vermek istemedim, bu yüzden bu hikaye rafa kaldırıldı. Hâlâ bir gün gün ışığına çıkacağına inanıyorum. Bir oyun mu yoksa bir dizi mi olacağını bilmiyorum… Karar verilecek.”

The Last of Us’ın bir sonraki tam girişine gelince, Druckmann bunun için “temiz” bir konsept bulamadığını ve hikayeyi Bölüm II’den sonra bırakmayı düşündüğünü, ancak yakın zamanda bu konsepti bulmayı başardığını söylüyor. Bununla birlikte, TLOU destanında muhtemelen bir bölüm daha olduğunu düşünüyor…

“İlk oyunda bir ebeveynin çocuğuna duyduğu koşulsuz sevgiye dair çok temiz bir konsept vardı. İkincisinde, ne pahasına olursa olsun adalet arayışı, sevdikleriniz için adalet fikrine ulaştığımızda, burada temiz bir konsept varmış gibi hissettim ve ilk oyundan sevgiyle ilgili bir ana hat vardı. Eğer bunu bir daha asla yapamayacaksak, bu iyi bir bitiş noktası. Elmanın son ısırığı, hikaye bitti.

“Orada bir kavram var mı?” diye düşünüyordum. Ve yıllardır bu kavramı bulamadım. Ama son zamanlarda bu değişti. Bir hikayem yok ama benim için en az bir hikaye kadar heyecan verici olan bir konseptim var. [Part I] kadar heyecan verici [Part II] kendi başına bir şey ama üçünün de ana hatları var. Yani bu hikayenin muhtemelen bir bölümü daha varmış gibi hissettiriyor.”

Peki, bu Naughty Dog’un sıradaki oyununun The Last of Us Part III olduğu anlamına mı geliyor? Muhtemelen hayır. Belgeseldeki Druckmann röportajı 2023’ün ortalarında yapıldı ve 2023’ün başlarında Druckmann bir sonraki projelerini çoktan seçtiklerini söyledi. Bununla birlikte, daha önce de belirtildiği gibi, Naughty Dog şu anda birden fazla tek oyunculu proje üzerinde çalıştıklarını söyledi, bu nedenle belki de TLOU3 başka bir şeyle aynı anda çalışıyordur.

Siz ne düşünüyorsunuz? The Last of Us yolculuğuna devam etmek ilginizi çekiyor mu? Üçüncüsü için konseptiniz nedir?


avatar

5 Haziran 2000 Tarihinde doğdum. Aydın'da yaşıyorum. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde okuyorum. Backend yazılım geliştiriyorum. PHP,Laravel Framework,JS,C# ve ASP.NET MVC ile ilgileniyorum.


0 Yorum

Yorum yap

Haberi paylaş!