Kripto Para

Bitcoin, Bir Kez Daha Rekor Kırdı: 70 Bin Doları Aştı!

Son zamanlarda yükselişte olan Bitcoin, bu hafta içinde 69 bin dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Lider kripto para birimi bugün yine rekor kırdı ve 70 bin doları geçti.

avatar
Mustafa Oğulcan ARSLAN

Haber Editörü


  • 6 ay önce
  • 2 dk okuma süresi
  • 1 Beğeni
  • 43 Okunma

Bir süredir durgun devam eden lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son zamanlarda ciddi bir yükseliş trendine girmişti. Öyle ki BTC fiyatı, son bir ayda 43 bin dolar seviyelerinden 67 bin dolara kadar çıkmıştı. Bunun en büyük nedeni ise ocak ayında gelen ETF onayıydı.

Geçtiğimiz günlerde ise beklenen yaşanmıştı ve Bitcoin, 2021 sonlarında ulaştığı rekoru geçerek 69 bin dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bugün rekor bir kez daha kırıldı

Bitcoin, bazı borsalarda kısa süreliğine 70 bin doları aştı

Bitcoin, bazı borsalarda 70 bin doları aşarak bir kez daha tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bir ilke imza attı. Bu haftayı saymazsak önceki rekoruna Aralık 2021’de ulaştığını ekleyelim. Ayrıca borsadan borsaya fiyatın ve en yüksek seviyenin değiştiğini söylemek gerekiyor. Örneği Binance'te bugün 69.990 dolarla rekor kırmış. CoinMarket Cap'te ise en yüksek 70 bin 83 doları görmüş.

Lider kripto para birimi rekoru kırdıktan sonra düştü. CoinMarketCap'e göre haberin yazıldığı sıralarda 68 bin 224 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin ve kripto para piyasaları son bir yıldır yükseliyordu. CoinMarketCap verilerine göre BTC, geçen yılın aynı dönemine kıyasla bir yılda %222 civarında artış gösterdi. 8 Mart 2023'teki fiyatı 21 bin 700 dolar civarlarındaydı. 


avatar

5 Haziran 2000 Tarihinde doğdum. Aydın'da yaşıyorum. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde okuyorum. Backend yazılım geliştiriyorum. PHP,Laravel Framework,JS,C# ve ASP.NET MVC ile ilgileniyorum.


1 Yorum

avatar
yasin cankılıç
29/03/2024 13:17

neden okadar uçmuş bee

Yorum yap

Haberi paylaş!